با توجه به گفتهی معاون اداری و اعتبارات بانک مرکزی، هر شخص حقیقی مجاز است تا نسبت به خرید ۱۰۰ سکه و صندوقهای طلا بدون محدودیت اقدام کند. از شرایط استفاده از عرضه سکه در بورس میتوانیم به داشتن کد بورسی اشاره کنیم.
پیش از خرید اوراق سکه بانک مرکزی به نکات زیر (سررسید اوراق سکه در بورس، قیمت اوراق سکه بانک مرکزی و معامله ثانویه آن) توجه کنید:
- مبنای قیمت عرضه، میانگین قیمت گواهی سکههای موجود در بازار بورس است. (هماکنون، این گواهیهای سکه در بورس در حال معامله هستند.)
- قیمت عرضه اوراق سکه در تاریخ امروز براساس قیمت پایانی روز گذشته خواهد بود.
- این اوراق سکه معامله ثانویه دارد. (از ۱۸ آبان به ۶ ماه مورد معامله قرار میگیرد.)
- در سررسید خرید اوراق سکه در بورس میتوانید تسویه نقدی یا تحویل فیزیکی را انتخاب کنید.
- لازم است بدانید که قیمت تسویه در سررسید براساس میانگین سکههای مورد معامله در بورس کالا خواهد بود. (البته قابلیت تحویل فیزیکی نیز فراهم است.)
- این اوراق بازارگردان دارد که در دامنه ۲ درصد مثبت و ۲ درصد منفی، فعال است.
ساعت خرید سکه در بورس
تاریخ و ساعت عرضه اولیه اوراق سکه در بازه ۱۱:۳۰ الی ۱۵ در ۱۷ آبان (سه شنبه) ۱۴۰۱ اعلام شده است. گفتنی است که در ساعت ۱۵، حراج تک قیمتی انجام میشود.
تاریخی که برای معاملات ثانویه اوراق سکه در نظر گرفته شده، از ۱۸ آبان ۱۴۰۱ شروع میشود و تا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ ادامه پیدا میکند.
نحوه خرید اوراق سکه بانک مرکزی
نحوه خرید اوراق سکه بانک مرکزی در بورس نکته خاص دیگری ندارد. فرآیند خرید اوراق بهادار (سکه) تقریبا مشابه این است که گواهی سکه بخرید. زیرا، مزیت یا ریسک متمایزی نسبت به گواهیهای مرسوم ندارد.
شاید سیاست بانک مرکزی این است که تلاش کند بخشی از معاملات فیزیکی بازار را به داخل بازار بورس بکشاند و با ضرب سکه، حباب را کاهش دهد. اما بعید است که حجم عرضه بانک مرکزی به شکل معناداری در میزان حباب سکه تاثیر داشته باشد.
توجه داشته باشید که هر کد حقیقی مجاز است حداکثر ۱۰.۰۰۰ برگه معادل ۱۰۰ سکه خریداری کند. (چون هر ۱۰۰ برگه این اوراق معادل یک سکه امامی ضرب ۸۶ است.)